Lapsang Souchong
Lapsang Souchong
Sarkanā tēja, kas grauzdēšanas laikā ir apdegusi priežu koksnes dūmos.
Daudzums:
Sarkanā tēja
  • Lapsang Souchong ir Ķīnas kūpināta sarkanā tēja. To ražo, izmantojot yang xun (dūmu kūpināšanas) metodi. Pēc tvaicēšanas uz priedes koksnes tēja iegūst sveķu un dūmu garšu. Atkarībā no pagatavošanas metodes un laika uzlējuma krāsa ir no rubīnsarkanas līdz dzintara krāsai.
  • Sarkanā tēja ir tēja, kas ir spēcīgi fermentēta un kuras oksidācija var sasniegt 90 %. Daudzās valstīs šo tēju parasti sauc par melno tēju. Šāda situācija radās XVII gadsimtā, kad ķīniešu tēja tika piegādāta daudzām valstīm. Eiropieši, neiedziļinoties detaļās, sāka to dēvēt par melno tēju, jo tējas lapu krāsa bija tumša.
  • Sausām tējas lapām ir ļoti interesants, atpazīstams aromāts, medains ar pikantām notīm. Šai tējai ir ļoti spilgts uzlējums, kas atkarīgs no tējas veida un var būt no gaiši oranžas līdz tumši rubīna krāsai, spēcīgās “uguns” tējās krāsa var būt gaiši brūna vai brūna. Tējai ir paliekoša pēcgarša, dažkārt salda, viegli vai diezgan pikanta. Aromāts parasti ir piesātināts, izteikts, ar skābumu, maizes garšu un rūgtumu.
Padomi:
  • Centieties pagatavot sarkanu tēju ar ūdeni, kura temperatūra nepārsniedz 95-100 grādus. Tādējādi lapiņās un pumpuros saglabāsies maksimāli daudz derīgo vielu. Izslēdziet tējkannu, pirms ūdens sasniedz vārīšanas punktu. Ja tas jau ir sasniedzis simts grādus, ļaujiet tam nedaudz atdzist.
  • Vārīšanai izvēlieties tīru filtrētu ūdeni. Šim nolūkam varat ņemt kvalitatīvu ūdeni pudelēs vai attīrīt to paši, ja jūsu mājas filtrs ļauj sasniegt labu rezultātu. Nav ieteicams lietot pirktu minerālūdeni vai ļoti mineralizētu avota ūdeni - šāds ūdens bojā tējas garšu.
KĀ PASŪTĪT
Rakstiet mums
Sociālajos tīklos vai
tikaiteja@gmail.com

Izvēlieties tēju un svaru
Izvēlieties daudzumu un piegādi
Mēs iepakosim produktu
Iepakošana aizņem 1 dienu
Piegāde
Mēs piegādāsim pasūtījumu jums
Parasti 1-3 darba dienas laikā
Bezmaksas piegāde virs 50 €
Jūs varat rakstīt mums sociālajos tīklos:
Made on
Tilda