Faint Scent Tie Guan Yin
Faint Scent Tie Guan Yin
Slavenā ķīniešu uluna tēja, kas nāk no Aņsi apgabala.
Aromāts ir ziedains, garša – maiga un atsvaidzinoša.
Daudzums:
Oolong
  • Ulonga tēja, pazīstama arī kā oolongs vai zilganzaļa tēja, ieņem īpašu vietu tējas kultūrā, jo tā ir starpposms starp zaļo un melno tēju. Ulonga tēja ir dzēriens, ko ražo tikai Ķīnā. Tā atšķiras no citiem tējas veidiem ar mērenu fermentācijas pakāpi — no 40% līdz 50%.
  • Pateicoties augstas kvalitātes izejvielām un īpašai apstrādei, ulongas tēja saglabā augstu derīgo vielu koncentrāciju. Gaišie, vāji fermentētie ulonga tējas veidi rada viegluma sajūtu, harmonizē, mazina spriedzi un nogurumu. Tumšie, ar augstāku kofeīna saturu, lieliski uzmundrina. Turklāt oolonga tēja ir īsta atjaunojošo antioksidantu un ēterisko eļļu krātuve.
  • Savu nosaukumu šī tēja ieguvusi no leģendas, kurā Žēlsirdības dieviete uzdāvināja nabagam zemniekam tējas asnu. Viņš to iestādīja savā dārzā un izaudzēja no tā labāko tēju. Vārds “dzelzs” nosaukumā norāda uz to, ka šī tēja tiek saritināta ciešās bumbiņās, un, iemetot tās tējkannā, var dzirdēt skaņu, kas līdzinās nelielu dzelzs gabaliņu krišanai.
Padomi:
  • Centieties pagatavot oolong tēju ar ūdeni, kura temperatūra nepārsniedz 90-95 grādus. Tādējādi lapiņās un pumpuros saglabāsies maksimāli daudz derīgo vielu. Izslēdziet tējkannu, pirms ūdens sasniedz vārīšanas punktu. Ja tas jau ir sasniedzis simts grādus, ļaujiet tam nedaudz atdzist.
  • Vārīšanai izvēlieties tīru filtrētu ūdeni. Šim nolūkam varat ņemt kvalitatīvu ūdeni pudelēs vai attīrīt to paši, ja jūsu mājas filtrs ļauj sasniegt labu rezultātu. Nav ieteicams lietot pirktu minerālūdeni vai ļoti mineralizētu avota ūdeni - šāds ūdens bojā tējas garšu.
KĀ PASŪTĪT
Rakstiet mums
Sociālajos tīklos vai
tikaiteja@gmail.com

Izvēlieties tēju un svaru
Izvēlieties daudzumu un piegādi
Mēs iepakosim produktu
Iepakošana aizņem 1 dienu
Piegāde
Mēs piegādāsim pasūtījumu jums
Parasti 1-3 darba dienas laikā
Bezmaksas piegāde virs 50 €
Jūs varat rakstīt mums sociālajos tīklos:
Made on
Tilda